My Story

Persoonlijke ontwikkeling

Persoonlijke ontwikkeling is vanzelfsprekend voor me. Met een vader als psycholoog en een moeder als pedagoog weet ik niet beter. Zo leerde ik al vroeg te reflecteren op mijn gedrag en op het gedrag van anderen. Voor mij is het een feestje om laagjes van mezelf af te pellen. Om meer van mezelf te ontdekken. 
Of in de woorden van Steven Covey: ‘overwinningen op jezelf’ te hebben of te creëren. 

Investeren in mezelf

Tijdens mijn studie ben ik me gaan verdiepen in psychologie en volgde ik Minors Toegepaste Psychologie, Coaching en Management Skills. In die periode kreeg ik een mooi compliment van mijn docent; ‘Het is bewonderingswaardig hoe gemotiveerd jij bent om op zoek te gaan naar je schaduwkanten.’
Na m’n studie heb ik talloze coachingstrajecten gevolgd, georganiseerd en gehost. Mijn motto; de enige constante factor in het leven ben jij zelf. Investeer in jezelf, daar heb je je hele leven profijt van. 

Reizen 

Toen ik ‘het reizen’ ontdekte was ik helemaal in mijn nopjes. Het voelde als een cursus persoonlijke ontwikkeling maar dan in het buitenleven. Ik dacht toen vaak; was reizen maar een vak op school geweest, dan had ik eindelijk ook eens tienen kunnen scoren. Wat je leert tijdens reizen, zijn levenslessen. Voor mij is dat zoveel meer waard dan een som die je nooit meer in je leven gaat uitrekenen. Ik reis dan ook regelmatig sinds mijn 17e en bijna altijd alleen.. Door reizen heb ik op mezelf leren vertrouwen.

Events

Persoonlijke ontwikkeling stond ook centraal in mijn carrière. Een event van Tony Robbins in Rimini was letterlijk de vliegende start van mijn carrière bij Succesgids. Vanaf dat moment draaide ik mee in grote en kleinschalige (inter)nationale events, gericht op persoonlijke ontwikkeling. Als eventmanager, coordinator, gastvrouw of als de one and only hosTessa. 

Verbinding stimuleren

Tijdens het crew-en van een UPW event in Londen in 2013 werd mij gevraagd of ik ook van kinderen hield. Mijn antwoord was volmondig; ja, ik vind ze te gek. Zodoende werd ik gevraagd als begeleiding en vloog ik die zomer naar San Diego voor het Global Youth Leadership Summit van het Tony Robbins Foundation, om kids te begeleiden tijdens deze intensieve week. Daar is het eerste zaadje geplant voor Common Ground, om meer bewustere verbinding te stimuleren tussen ouder en kind.

Daar besefte ik hoe waardevol het is om kinderen vroeg in hun jeugd te leren over persoonlijke ontwikkeling.

Common ground

Vlak daarna kwam ik bij 365 Dagen Succesvol terecht, het grootste coaching event van Nederland gericht op persoonlijke ontwikkeling. Daar hoorde ik veel volwassenen zeggen over alle dingen ze leerden en ontdekten: ‘wist ik dit maar toen ik jonger was’.

Mijn antwoord daarop is Common Ground. Ik geef ouders de mogelijkheid om hun kinderen dat stukje persoonlijke ontwikkeling al op jonge leeftijd mee te geven. 

Mirakel coaching

Naast het organiseren van events voor ouder en kind, help ik mensen met hun persoonlijke ontwikkeling. Als ik één ding heb meegekregen van alle seminars, sprekers, events en dergelijken.. is het;
Het komt niet aanwaaien. You have to do the work.
Als ik ergens niet lui in ben, dan is het wel op het gebied van mezelf (blijven) ontwikkelen en verrijken. Volgens mij is er niks mooiers dan dat.
En daar wil ik je graag bij helpen.
Met mijn vermogen om scherp te observeren, analyseren en de juiste vragen te stellen, help ik mensen om een stap verder te komen, helder te krijgen waar zij naartoe willen en daar ook actie aan te verbinden.