Arctic Adventure – Zweden

W i n t e r   E x p e d i t ie   – 2019

Tranen van Geluk. Wat voel ik mij een rijk mens.
Wat een belevenis. Wat een verwondering. Wat een overwinning.
Een team spirit en bonding waar ik alleen maar bewondering voor heb.  

Ik loop over van euforie, trots & liefde.
Ik ging weg met verliefdheid, verliefd op mezelf (en dat op Valentijnsdag) door wat innerlijke overwinningen, hoe ik handelde in bepaalde situaties. Het voelde als schoon schip maken voor ‘dit grote avontuur’. 

En dan vertrek je naar een expeditie waarvan je eigenlijk totaal niet weet waar je in terecht gaat komen. Ja iets met sneeuw, -20, kamperen, langlaufen & een husky tour. Ohja en hopelijk het Noorderlicht. 

Maarja, HOE DAN? Nog nooit gedaan. 

Ik weet niet wat me meer ontroerd..
~ de aaneenschakeling van intense (super gave, vette, toffe, bizare, afzien, slopende, KOUDE, onverwachte) belevingen en gevoelens
~ of het verfijnde proces van een prachtige groepvorming. Waarbij je elkaar verbaal en non verbaal zoveel mogelijk support.

Als ik de ervaring in 1 woord zou moeten vangen zou ik denk ik kiezen voor INTENS.
Het was intens genieten, intens mooi qua uitzichten/views in een prachtige natuur en omgeving. Maar het was soms INTENS doorpakken, intens zwaar, INTENS -KOUD, tot huilens aan toe.. toen ik dacht dat mijn voeten er gewoon afgevroren waren.
Tot intens schaterlachen wanneer je voor de 6e keer plat op je smoel de poedersneeuw in klapte. Want ja langlaufen is ├ęcht wel anders dan skien. 

Je MOET door, je kan de groep niet laten wachten in die kou. Dat gaat gewoon niet. Dus iedereen moet zijn eigen verantwoordelijkheid pakken, goed voor zichzelf zorgen en daarmee zo goed mogelijk bijdragen aan de groep en het proces waar we in zitten. 

And we had it all. We were lucky.

De -30 aangetikt, strakblauwe lucht, super MOONrise (of wat voor onwerkelijk moois het dan ook maar was), wind, sneeuw, kou, een sauna, een super schattige bos lodge, een sterrenhemel waar je u tegen zegt, het NOORDERLICHT gezien 2x, een geweldige husky slee tour (wat ook behoorlijk intens is als je meteen wordt losgelaten voor een 2,5u tour), gezellig knus samen wakker worden in een tent, een kampvuur gemaakt, elanden gezien, de liefste hondjes mogen verzorgen.. en ga zo maar door.

Wat een GE-WEL-DIGE trip. 

MET DANK AAN ONZE GROTE HELD Henk-Jan Geel MET ZIJN Amazing Arctic Adventure.

Hij heeft ons gepushed, beyond our boundaries, beyond our comfortzone. Pushing limits. Trusting us. Geweldig.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *